top of page

Zwangerschapsmassage

Wat is zwangerschapsmassage?
Zwangerschapsmassage is een ontspanningsmassage speciaal voor de zwangere vrouw, omdat een "gewone" massage niet kan worden uitgevoerd vanwege drukpunten die vermeden moeten worden. Daarom kunt u bij mij terecht voor een professionele en betrouwbare zwangerschapsmassage. Het is een moment voor u als aanstaande moeder (en uw ongeboren kind).

In overleg bepalen we wat voor massage u wilt hebben. Dit kan een massage van het hele lichaam zijn of bijvoorbeeld alleen uw schouders en rug. U ligt tijdens de massage comfortabel op een massagetafel en wordt gemasseerd met een massage-olie. 

Wat is het doel? Wat doet het precies?
Als u zwanger bent wordt er veel van uzelf gevraagd. Het is dan heerlijk om tijdens een massage te ontspannen. De zwangerschapsmassage zorgt er voor dat u even stil staat bij alle veranderingen in je lichaam. Hierdoor word u zich bewuster van de baby in uw buik. Ook kan de massage verlichting geven bij typische zwangerschapskwaaltjes, zowel voor lichaam als geest. De zwangerschapsmassage heeft bijvoorbeeld een positieve werking op de doorbloeding, waardoor er meer zuurstof en voedingsstoffen beschikbaar komen voor de moeder en het kind. Maar ook op vochtophopingen (bijv. enkels en voeten), de spieren en zenuwen. Als u goed voor uw lichaam zorgt (of laat verzorgen), komt dat de bevalling en kraamtijd ten goede en kunt u straks in alle rust van uw kindje genieten. 

Naast pure ontspanning kan een behandeling ook meer voor u betekenen. 
Als het kindje in een stuitligging ligt, kan ik proberen door middel van een combinatie van voetreflex en moxa op een meridiaanpunt op uw voet, uw kindje naar een hoofdligging te laten draaien.
Als u langer dan 40 weken zwanger bent (overtijd), kan ik d.m.v. voetreflex de bevalling helpen op gang te brengen.

Wat houdt een zwangerschapsmassage in?
Tijdens de zwangerschapsmassage krijg je eerst een ontspannende rug-, benen- en voetenmassage. Vervolgens komen ook de armen, het décolleté en (indien gewenst) de buik en de hoofhuid aan de beurt voor een ultieme ontspanning. Het gehele lichaam -inclusief de buik- wordt gemasseerd met een zachte massage-olie  waarbij de volledige aandacht gaat naar optimale ontspanning en comfort voor zowel moeder als kind. 

Bij een zwangerschapsmassage wordt ook gebruik gemaakt van:

 

bottom of page