top of page

Orthomoleculaire geneeskunde

Wat is orthomoleculaire geneeskunde? 
Het woord orthomoleculair bevat de termen 'orthos' en 'moleculair'. 'Orthos' staat voor goed of juist, 'moleculair' staat voor een samenstelling van moleculen. Orthomoleculair staat dus voor een juiste moleculaire omgeving en een optimaal biochemisch milieu. De benaming 'orthomoleculair' is afkomstig van tweevoudig Nobelprijswinnaar prof. dr. Linus Pauling (1901-1994).

Met orthomoleculaire voedingssupplementen vult men de tekorten aan, deze kunnen ontstaan door een tekort aan essentiële voedingsstoffen in onze dagelijkse voeding. 


Maar ook door stress en stralingsinvloeden, van niet altijd even onschadelijke apparaten. Verarming van onze voeding wordt onder anderen veroorzaakt door milieuvervuiling en de toenemende technologisering in de landbouw.
 

Bij minder gezonde mensen kan voedingsupplementie goed helpen, omdat mensen met gezondheidsklachten altijd een verhoogde behoefte aan voedingsstoffen hebben. Dit principe ligt ten grondslag aan de orthomoleculaire geneeskunde. De orthomoleculaire voedingsleer streeft ernaar om de lichaamcellen,
de door hen benodigde nutriënten (bouwstoffen) in optimale hoeveelheden en samenstelling te geven. Het is een effectieve methode voor regulering en herstel van de gezondheid. De nutriënten geven geen bijwerking omdat alle gebruikte stoffen lichaamseigen zijn. (met uitzondering van het overschrijden van de grote veiligheidmarge).

Orthomoleculaire voeding is een aanvulling van supplementie op de voeding. Het kan dus geen basisvoeding vervangen.


Last but not least: orthomoleculaire supplementie geeft geen verslaving en kan ieder moment gestopt worden.

bottom of page