top of page
7O8A1291.JPG

Mijn zelfverhaal

Ik ben opgegroeid in een gewoon arbeiders gezin met drie broers en heb een rustige liefdevolle jeugd gehad.

Na twee jaar huishoudschool wilde ik kinderverzorgster worden maar hoorde dat daar geen werk in was te vinden. In de krant zag ik een advertentie: ‘’ gevraagd een bejaardenverzorgster’’ en dacht, dat kan ook of ik nu kinderen of bejaarden ga verzorgen!

 

Zo ben ik op mijn 15de bejaardenverzorgster geworden.

 

Op mijn 17de leerde ik mijn echtgenoot kennen hij was groenteman en alleen op zondag vrij en ik werkte vaak op zondag. Hij vroeg toen ik 18 was, kan je niet bij mij in de zaak komen werken, dan zijn we samen vrij op dezelfde dag.

 

Zo werd ik groentevrouw, 25 jaar lang!

 

Ik ben daardoor geïnteresseerd in voeding en gezondheid.

Op een dag werd er een voetreflexcursus gegeven bij mij in de straat en die ben ik die gaan volgen met een vriendin. We deden ook examen en kregen een folder over een HBO beroepsopleiding als reflextherapeut, ik dacht dat kan ik niet met mijn twee jaar huishoud-school. “En het geld had ik ook niet!”

Ik won die week in de lotto ongeveer het bedrag, wat ik nodig had en het jaar daarvóór heb ik de marathon van New York gelopen op wilskracht, dus de ochtend na het krijgen van die folder dacht ik “ik kan een marathon lopen op wilskracht dan moet ik ook een opleiding kunnen doen op wilskracht”. En ik heb een gesprek aangevraagd bij die opleiding, ze vonden mij zó enthousiast, dat ik mocht beginnen. Ik heb de opleiding afgemaakt met hoge cijfers.

 

Ik heb nadien nooit meer gedacht ”dat kan ik niet’’.

 

Inmiddels waren we gestopt met de groentezaak en ben ik bij thuiszorg als verzorgende gaan werken.

 

Én mijn eigen praktijk gaan opbouwen, gestart 19 juni 1998. In 2016 ben ik na 19 jaar gestopt met de thuiszorg en heb nu alle energie, aandacht, liefde en passie voor mijn praktijk. (wat ik nog heel lang wil blijven doen).

 

Ik vind het erg mooi hoe alles wat je in je leven doet en meemaakt er voor zorgt dat je een totaalplaatje hebt. Het heeft er allemaal toe bijgedragen de persoon te zijn die ik nu ben.

 

En daar ben ik blij mee!

Hetty Kortekaas

bottom of page