top of page

Recensies

Ik ben bij Hetty terecht gekomen vanwege longproblemen en het gevoel te "verschimmelen" vanwege de medicatie.

Hetty behandelt mijn voeten met voetreflex massage. 
Met als resultaat: de helft minder minder medicatie nodig en mijn nagels worden weer prachtig!

Maar dat is nog niet alles, ik ga eigenlijk elke keer naar huis met iets extra's. 
Soms een nieuw inzicht, iets dat ineens op z'n plek valt of zo'n lekker nadenkertje...

Ik voel me als vrouw in z'n totaliteit veel fijner in mijn vel.

Henny (53)

Januari 2018

Voel ik me gestrest? Mag ik wat liever zijn voor mezelf? Bij die alarmbelletjes vraag ik Hetty of ze tijd heeft voor een voet- of kokosmassage. Vaak kan ze op korte termijn, of maakt ze zelfs tijd. Ik kijk altijd erg uit naar de massage: een moment helemaal voor mezelf. Bij binnenkomst voel ik al een hoop last van mijn schouders afvallen. Hetty en ik kennen elkaar al een tijdje, dus na wat bijpraat strijk ik neer op de behandeltafel. Die voelt vertrouwd en zacht, net als Hetty's handen en stem. Ik ben even weg, naar dat fijne plekje in mezelf. In de warme ruimte hoor ik kalme muziek en ruikt het heerlijk. Na de massage voel ik me innerlijk opgeruimd. Mijn lichaam voelt warm en duidelijk dankbaar voor de liefdevolle aanraking van Hetty. Ik kan er weer even tegenaan, tot het innerlijke belletje gaat rinkelen.

Marije (30)

April 2017

Wat is het?

 

De Thaise post partum massage, ook bekend als ‘blijemama-massage’.

Wat belooft het?

Op blijemamamassage.nl lees ik: ‘In deze zogenaamde Thaise post-partummassage staat mama centraal en wordt er zowel fysieke als mentale aandacht gegeven door middel van diverse lichaamsbehandelingen. Die vinden in de kraamweek of, bij een keizersnede, zes weken na de bevalling plaats. Voordelen: sneller herstel van het bekken, vermindering van postnatale pijnen, sterke afname van infecties, ondersteuning van een gezonde lactatie, vermindering van de zwelling/oedeem, betere bloedcirculatie en balancering van de hormonen, verlichting van heup-, rug-, nek- en schouderpijnen.’

Zo was het

Of ik ook de stoombehandeling wil? Ja natuurlijk, ik wil het hele pakket. Maar eh, waar zeg ik eigenlijk ja tegen? Het blijkt een yoni-stoombad, om mijn lieflijke onderkantje eens even flink op te stomen dus. Hetty heeft voor de gelegenheid een degelijke po-stoel gereedstaan, waar ze een kokend heet gelig goedje in giet. Ik parkeer mijn kont erop, wikkel de rest van mijn lijf in een fleecedekentje en sluit mijn ogen. Met mijn aandacht naar beneden, dat moet lukken. 

Wat voel ik?

Een koude hete gloed stijgt regelrecht naar mijn geboortekanaal, perineum en schaamlippen. Zal het echt helemaal naar binnen gaan? Het is alsof ik met menthol en gember tegelijk stoom (wat waarschijnlijk ook waar is). Lekker? Ja, lekker wel. Fijn om na de bevalling weer een beetje zachtheid en liefde naar mijn vagina te sturen. En warmte natuurlijk. Als ik zeven minuutjes heb gestoomd, voel ik mijn hele lichaam opwarmen. Alsof ik niet op een po van de thuiszorgwinkel, maar in een marmeren sauna zit. Met bijbehorende loomheid, maar dan niet benauwd. De ontspanning neemt mijn laatste restje ongemakkelijkheid weg en ik stap in een dromerige twilight zone.

‘Dit had ik voor mijn bevalling moeten doen’, schiet het door mijn hoofd, ‘dan had ik misschien een stuk makkelijker los kunnen laten’. Oh, moet ik plassen? Zal ik nog bloedstolsels verliezen? Stop. Ik laat alle gedachten varen en keer terug naar mij en mijn yoni. Ineens voel ik me heel groot en sterk worden. Als een soort opperhoofd op mijn troon (en niet alleen omdat ik rooksignalen tussen mijn benen maak). Hallo vrouwelijke kracht, hallo waardigheid, ben je er weer? Welkom terug.
 

De massage

Het is tijd voor de massage. Gewillig vlij ik mijzelf op de behandeltafel en laat Hetty haar ding doen. Met haar handen, met de warme kruidenstempels, met haar professionaliteit. Alles raakt mij. Ik laad op en ontspan tegelijkertijd. Ze wandelt over mijn meridianen, rekt mijn ledematen en drukt hier en daar een botje in. ‘Hier zit je buikgeheugen, waar je je geboortetrauma opslaat.’ Intussen stempelt ze de geneeskracht van de Thaise kruiden over mijn benen, voeten, armen, handen, rug, schouders, hoofd en oren. Totdat ik van binnen en buiten gloei. Lekker, want eigenlijk heb ik het sinds de bevalling alleen maar koud. Ze maakt letterlijk en figuurlijk ruimte. Ik herken steeds meer mezelf. Ik vergeet zelfs heel eventjes me zorgen te maken over of mijn pasgeboren meisje niet al aan de borst moet. Heel eventjes dan.
 

Waar doe je een post partum massage?

Voor de Thaise postpartum-massage komt de therapeut bij je thuis. Ik deed hem bij natuurgeneeskundig therapeut Hetty Kortekaas in Den Haag

Afkomstig van de website: https://kiind.nl/review-thaise-post-partum-massage/

Drees Koren

Maart 2017

Please reload

bottom of page