Voor meer inlichtingen kunt u het  contactformulier hiernaast  verzenden.

Natuurlijk ga ik zeer zorgvuldig en discreet
met uw ingevulde gegevens om. U kunt hier de Privacy verklaring van Hetty Kortekaas lezen
.

Met vriendelijke groeten,
Hetty Kortekaas
 

© 2019 Hetty Kortekaas.

Vormgeving: DiÇa Design

Disclaimer

  • Facebook
  • LinkedIn

Voedingsadviezen

Uw voeding is uw geneesmiddel ...

De wetenschap dat voeding een geneeskrachtige werking kan hebben, stamt al van eeuwen geleden. Zo noemt Hippocrates (460-377 v. Chr.) meerdere malen de geneeskrachtige werking van voeding en hanteert Maimonides (1135-1204) de stelling dat: 'geen enkele ziekte die door dieet kan worden genezen, met andere middelen dient te worden behandeld'.

 

Dit idee raakte op de achtergrond toen, vanaf ongeveer 1850, de chirurgie steeds grotere resultaten boekte en na de Tweede wereldoorlog, de antibiotica als krachtig middel tegen infectieziekten ontwikkeld werd. Naast deze zeer effectieve behandelmethoden werd de invloed van voeding als ondergeschikt ervaren.

In het begin van de 20e eeuw werden steeds meer gebreksziekten ontdekt die genezen konden worden door het toedienen van één vitamine. 

Een voorbeeld is scheurbuik dat te voorkomen en te genezen bleek met vitamine C. Dat voeding meer invloed heeft dan alleen het voorkomen van de typische gebreksziekten wordt steeds duidelijker vanaf ongeveer 1960. 

 

Sindsdien blijkt uit een groeiend aantal wetenschappelijke onderzoeken dat er wel degelijk een niet te verwaarlozen relatie bestaat tussen voeding en ziekten. Zo is inmiddels duidelijk dat slechte voedingsgewoonten een rol spelen bij het ontstaan van bijvoorbeeld kanker, hart- en vaatziekten en ouderdomsdiabetes.