top of page

Vitale Therapeutische

Cosmetica Behandeling

Deze behandeling bestaat uit: 

1. Een voetenbad met Tea-tree olie en een nek-schoudermassage met koperen munt.
De Tea-tree zal de geblokkeerde energieën naar beneden trekken. Het koper uit de munt trekt afvalstoffen naar de oppervlakte van de huid en zorgt voor een goede doorbloeding. De rug wordt gemasseerd met een lotion en crème. De lotion geeft een diepte werking en voedt de huid.

2. Een gezichtsmasker en een oorreflexzone massage. 
Het masker bestaat uit lotion en crème. De huid wordt zeer intensief ontgift. Afvalstoffen worden afgevoerd waardoor de huid enorm ontlast wordt. Het resultaat is een verjongend effect, vermoeidheid en rimpeltjes trekken weg. Door het masseren van oren behandeld men alle reflexzones en acupunctuurpunten. Dat zorgt voor een algeheel gevoel van welbehagen, een totale ontspanning en is dus een prima antistress-behandeling. 

3. Voetmassage
De behandeling wordt afgesloten met een voetmassage met een energetische crème. Deze zorgt voor een diepere werking op de reflexpunten.

Effect oormassage
De oormassage heeft een cosmetisch “facelift” effect. Na de massage is duidelijk minder spanning en goede doorbloeding te zien.

Wat ik zelf bij de klant zie is:
De contouren van hals en kaak zijn strakker. De ogen zijn groter, de mondhoeken meer opgetrokken en eventuele rimpels zijn minder zichtbaar. 

Door de massage ontstaat er een wisselwerking tussen huid, spieren, de bloed en lymfevaten, de botten en de inwendige organen. De massage werkt daardoor regulerend op het hele organisme. De zones en de acupunctuurpunten worden tegelijkertijd geprikkeld (immers de acupunctuurpunten liggen in de behandelde en geprikkelde zones).
Een oormassage wordt niet toegepast bij behandeling van specifieke klachten zoals bij acupunctuur-behandeling vaak wel het geval is, maar behandeld meerdere zones en acupunctuurpunten tegelijk en heeft een ander effect dan de flinterdunne naald die een heel specifiek punt behandeld. Het zorgt daardoor voor een algeheel gevoel van welbehagen.
Een oormassage werkt bij antistress en ontspanning waardoor bijvoorbeeld spanningshoofdpijn vaak aanzienlijk minder wordt.

In het begin kan de massage wat pijnlijk zijn. De pijn wordt veroorzaakt door de diverse blokkades die na meerdere behandelingen geleidelijk verdwijnen.

bottom of page