Natuurgeneeskundig Therapeut Hetty Kortekaas

Praktijkadres
Van Diemenstraat 209
2518 VB DEN HAAG
070-3466017
06-16633456

Home > Behandelingen > Blije mama massage

BLIJE MAMA MASSAGE

Speciaal voor moeders van nu die het beste voor zichzelf en voor hun kind willen!

Een massage gericht op "new born" mama's die graag snel na de bevalling gezond, ontspannen en vol energie voor zichzelf en hun baby willen zorgen!

In deze zogenaamde Thaise post partum massage staat mama centraal en wordt er zowel fysieke als mentale aandacht gegeven door middel van diverse lichaamsbehandelingen gedurende 3 dagen. Deze massages vinden plaats vanaf de 2e of 3e dag na de bevalling of na 4 tot 6 weken na een keizersnede en vinden in principe in de thuis omgeving plaats tijdens de kraamtijd.

In Azie worden deze behandelingen in het ziekenhuis na de bevalling standaard ingezet. In het Westen is dit geheel nieuw. In het Oosten gaat men ervan uit dat de moeder eerst zelf goed in haar vel moet zitten en voldoende energie moet hebben, voordat zij in staat is om ook goed voor haar pas geboren baby te kunnen zorgen.

De behandelingen bestaan uit manuele massages met en zonder specifieke kruidenstempels, lichaamscrubs en pakkingen, stoom behandelingen met oosterse kruiden en adviezen m.b.t. voeding en fysieke oefeningen. In overleg wordt er 3 dagen achter elkaar gedurende 90 minuten lang behandeld. De behandeling begint de eerste 2 dagen met stoomkruiden en daarna een massage met en zonder kruiden stempels en de 3e dag wordt de lichaamspakking/scrub uitgevoerd op benen, armen en eventueel andere delen van het lichaam.

Er zijn veel voordelen te benoemen, denk aan sneller herstel van het bekken, vermindering van postnatale pijnen, sterke afname van infecties, ondersteuning van een gezonde lactatie, vermindering van de zwelling/oedeem, betere bloedcirculatie en balancering van de hormonen, verlichting van heup-rug-nek en schouderpijnen en natuurlijk nog veel meer.

Mocht u als moeder interesse hebben in een dergelijke behandeling of nog zwanger zijn en binnenkort gaan bevallen, neem dan contact op voor meer info.

 

Lees een review van een tevreden klant

Nieuws

Epigenetische haaranalyse

Nieuw in de praktijk!  Door middel van een uitgebreide haaranalyse worden diverse indicatoren gemeten,… Lees verder

Klankhealing & meditatie

Even de tijd nemen voor jezelf en met klankhealing heerlijk ontspannen.Een mooie avond waarin je de helende… Lees verder

Tweede praktijkadres

Hetty Kortekaas werkt sinds kort op een 2e lokatie, gelegen in Duinoord in Den Haag. Op woensdag,… Lees verder

Blije Mama massage

Blije Mama massage